Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : (212) 423 2630
WEB https://haydarakin.meb.k12.tr
Adres : Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hilal Sokak No.69 34320 Avcılar İSTANBUL
VİZYON : Atatürk ilke ve inkılaplarını esas alan, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, mesleki beceri kazandırmanın yanı sıra bilgili, becerili, çağdaş, yenilikçi ve yaratıcı, saygılı, toplumun temel değerlerine bağlı, ahlaklı ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen bireyler yetiştirmek.
MİSYON : Türkiye´yi, milli eğitimin amaçları doğrultusunda dünya standartlarına ulaştıran, hızla gelişen teknolojinin ihtiyacı olan nitelikli teknik elemanı yetiştiren ve eğitim-öğretim etkinliğini en iyi şekilde uygulamayı hedef alan denk okullar arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olmak.
BAŞARILAR : * Kompozisyon Yarışması İstanbul İkinciliği * Kick Box Turnuvası Birinciliği * Güzel Şiir Okuma Yarışması İlçe Birinciliği * Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım İlçe Birinciliği * İstanbul Konulu Şiir Yarışması İlçe Birinciliği * EBİKO (Uluslararası Bilim Olimpiyatı) (www.elektronikcop.com) * Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması Altın Madalya (www.elektronikcop.com) * Güzel Şiir Okuma Yarışması İlçe Birinciliği * Münazara Yarışması İlçe Birinciliği * 19 Mayıs Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe Birinciliği * Değerler Eğitimi Hikaye Yarışması İlçe Birinciliği * Değerler Eğitimi Hikaye Yarışması İlçe Üçüncülüğü * e-Dream Bilgisayar Proje Olimpiyatı Gümüş Madalya (Sanal Sınav) * e-Dream Bilgisayar Proje Olimpiyatı Bronz Madalya (QR Book)

Öğretim Şekli :Normal öğretim (Tam gün)
Saatler : 08:30 - 12.35 13:10 - 17.15
Pansiyon : Yok
Lojman : İki katlı betonarme bina Sayısı:1
Servis : Yeterli talep oluştuğunda.
Ulaşım : Metrobüs, otobüs ve minibüs ile D-100 karayolu Mustafa Kemal Paşa durağı.
Yerleşim Yeri : İstanbul ili Avcılar ilçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi D-100 karayolu üzeri.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İstanbul il merkezine olan uzaklık = 30 km. Avcılar ilçe merkezine olan uzaklık = 3 km.
Kontenjan Bilgileri : 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Anadolu Meslek Lisesi 160 kişi. Anadolu Teknik Lisesi=30
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı ANADOLU TEKNİK LİSESİ Taban puan:336 - Tavan puan :358 puan.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı = %78.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı = %68.
Sportif Etkinlikler : Basketbol, hentbol, voleybol ve futbol,futsal turnuvaları.
Bilimsel Etkinlikler : EBİKO (Uluslararası Bilim Olimpiyatı) (www.elektronikcop.com)
Proje Çalışmaları : Erasmus+ projesi. eTwinning projesi. Harezmi projesi. Robot projesi.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 21. Yüzyıl Öğretim Metotları ve Mesleki Gelişim KA1 projesi. Erasmus+ KA229 A School 3.9 Projesi.