Tam öğrenilmemiş konuları tamamlayarak soru çözümü yapılmalıdır. Bazı konularda ara ara tekrar yapıldıktan sonra soru çözümü yapılması, unutulan bilgilerin hatırlanmasını kolaylaştıracaktır.
Çalıştığın konulara uygun çözmen gereken soru sayısını günlük, haftalık olarak planlaman hedeflerine ulaşmanda kolaylık sağlayacaktır.
Soruyu tam olarak anlamak şıklar ile soru arasında bağlantı kurmana yardımcı olacaktır.
Soruda yer alan vurgulamalar (altı çizili, italik, parantez içi) soruda asıl istenenin ne olduğunu size verecektir.
Uzun sorular gözünü korkutabilir ancak uzun soru aynı zamanda birçok ipucunu da içinde barındırır. Önyargılı yaklaşmadan okursan kazanan taraf sen olabilirsin.
Kolay sorularla başladığımız soru çözümlerinde zamanla zor sorulara geçin, hem öğrendiğiniz konuyu pekiştireceksiniz hem de bilmenin verdiği motivasyondan yararlanacaksınız.
Paragraf sorularında öncelik sorunun olmalıdır. Soruda sizden isteneni bulmalı, sonra paragrafı okumalısınız.
Sınav heyecanıyla yapılan hataların başında kalemsiz yapılan işlemler geliyor. İşlem hatalarını en aza indirmek için her işlemi yazarak not et. Hem hata olasılığın azalacak hem de işlemlerini kontrol etmen kolaylaşacaktır.
Sorular arasında yapamadığın ya da enerjini tüketeceğini düşündüklerin varsa turlama tekniğini kullanabilirsin. Zorlandığın soruyu boş bırakarak hem vaktini hem de enerjini dengeli harcayabilirsin.
Kodlamayı soru başına ya da aynı sayfadaki soruları çözdükten sonra yapabilirsin. Hem kendine dinlenmek için fırsat yaratır hem de sınav sonuna bırakarak yetiştiremeyeceğim kaygısı taşımazsın.
Her soru çözümü sonrasında mutlaka kontrollerini yapmalısın. Böylece eksiklerini denetlemiş, hangi konulara ağırlık vermen gerektiğini görmüş olacaksın.
Kontroller sonrası eksik olan konular ve çözülememiş sorular için mutlaka destek almalısın. Eksiklerini fark eder ve tamamlarsan bir sonraki sınavda çözebildiğin soru sayılarının arttığını görebilirsin.
Kaynak: www.gelisim.edu.tr